My title


page contents

VIZIUNEA

Ne propunem să devenim o şcoală de prestigiu, apreciată de către elevi, părinţi şi comunitatea locală pentru eficienţa activităţii instructiv-educative, asigurarea condiţiilor materiale necesare unui învăţământ de calitate, asigurarea egalităţii şanselor tuturor elevilor, pentru rezultate deosebite în activitatea de performanţă şi pentru ancorarea şcolii în comunitatea locală şi europeană.

II.DIAGNOZA MEDIULUI INTERN ŞI EXTERN AL UNITĂŢII ŞCOLARE

1.INFORMAŢII DE TIP CANTITATIV

  1. Titulatura oficială a şcolii: ŞCOALA GIMNAZIALĂ COJOCNA
  2. Adresa: şcoala este situată în comuna Cojocna, pe strada Mihai Eminescu, nr. 2, telefon/fax 0264234067, e-mail cojocnascoala@yahoo.com şi oferă servicii educaţionale comunităţii din localitatea Cojocna şi din satele aparţinătoare, Cara, Boju, Straja şi Iuriu de Câmpie.
  3. Scurt istoric al şcolii: Şcoala Gimnazială Cojocna este o instituţie de învăţământ cu tradiţie din judeţul Cluj, moştenitoare a primei şcoli româneşti, apărută pe lângă biserica ortodoxă din localitate în anul 1794. Clădirea în care ne desfăşurăm activitatea astăzi a fost construită imediat după Marea Unire de la 1 decembrie 1918, ca şcoală de stat.

Clădirea actuală a şcolii este formată din două corpuri, primul fiind construit la începutul secolului al XX lea, iar al doilea în anii 70 ai secolului trecut.

Legenda spune că însuşi împăratul Imperiului Habsburgic, Iosif al II- lea ar fi vizitat Cojocna şi şi-ar fi petrecut o noapte aici, în locul din care porneau spre inima imperiului uriaşe provizii de sare, din minele din zonă. Această istorie orală este marcată printr-un basorelief de pe faţada şcolii, în care un înger vesteşte sosirea împăratului.

De altfel, la Cojocna exploatarea sării a început de pe vremea romanilor.

Azi, minele de sare s-au prăbuşit odată cu o întreagă lume şi au luat naştere două lacuri sărate, cu efecte terapeutice garantate. Astfel, au apărut pe harta turistică a ţării Băile Cojocna, litoralul Clujului în perioada interbelică şi chiar în cea comunistă.

Şcoala din Cojocna a format de-a lungul anilor oameni de caracter care au contribuit la dezvoltarea societăţii româneşti.

Primul intelectual din istoria comunei Cojocna a fost Ion Olteanu, fiu de ţărani, plecat de pe băncile şcolii din sat tocmai la Politehnica din Viena, pe care a absolvit-o cu laude. De altfel, în perioada interbelică dascălii de la Şcoala Cojocna înfiinţează Societatea Culturală Ion Olteanu, în cinstea acestui prim fiu al satului care a parcurs drumul de la ţăran la intelectual.

ADRESĂ ȘI PROGRAM

Address
Str. Mihai Eminescu, nr, 2
Com. Cojocna, județul Cluj

Program
Luni–Vineri: 8:00AM–16:00PM

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930